いつもの料理に魔法をかけて・・・パルミジャーノ・レジャーノ Magical cheese for your everyday dishes・・・parmigiano reggiano

May 15 [Sun], 2011, 0:42
こんにちは!今回は番外編、納豆ではなく、チーズのお話をします。
Hi! Today, I'd like to talk about a cheese, insetead of natto.
先日、オーダーチーズという、海外からチーズを輸入し、日本でウェブサイトを通して販売する会社の選考で、あるチーズをいただきました。
Earlier this week, at the interview of Order Cheese, a cheese company I'm applying for, they game me a cheese.

それがこちらの、パルミジャーノ・レジャーノです。
It's called parmigiano reggiano.
有名なイタリアノチーズで、36ヶ月も熟成されたものなんです。
It's a famous Italian cheese which is matured for no less than 36 months.


まずそのままいただいて感じたことは、
I took a bite,
普段スーパーで買って食べるようなチーズとは全く違い、
and it was totally different from cheese I usually buy at the nearby super market.
硬めでちょっと乾燥していて、口の中でぽろぽろと崩れる粉っぽい食感が面白く、
It's hard, dry and so powderly that it breaks into little pecies the moment you bite it.
さらにその食感からは想像できないほど、深い味がぎゅっと濃縮されていて、
but in spite of the texture, the taste is incredibly deep and thick.
食べる人を驚かせてくれる、とても不思議なチーズだなということです。
It was like the most surprising cheese I had ever had.

ただ、正直に言って、そのまま単体で食べるにはちょっとぱさぱさしすぎているのと、味が濃すぎるのが気になりました。
To be honest however, I found it a little too dry and its taste a little too thick.
そこでひらめきました!!「それならば、逆にやわらかすぎて味も淡白すぎるものと一緒に食べてみよう!」と。
Then it occured to me, I should then eat it with something opposite, something that's a little to soft and moist, and whose taste is a little too thin.

そんなこんなで作ってみたのが、こちら。
That's how I ended up making this.
パルミジャーノ・レジャーノひややっこ
parmigiano reggiano tofu
細かく刻んだパルミジャーノ・レジャーノをお豆腐にかけてみました。
I just put chopped parmigiano reggiano on top of a tofu.
味も食感も真逆のものを一緒に食べることで、全てにおいてバランスの取れた一品に大変身!
Two things with completely different texture and taste made a perfect match!!!
パルミジャーノ・レジャーノのほんのりとした甘みと、しょうゆのしょっぱさもまた絶妙に合う!
Slight sweetness of parmigiano reggiano and the soltiness of soy sauce also match!!

さらにアレンジしたのがこちら。
I made one more thing.
アボカド豆腐レジャーノサラダ
Avocado tofu reggiano salad

アボカドも豆腐と同じように、単品で食べるには味気ないし食感もやわらかすぎて苦手という人も多い食材。
Avocado, just like tofu, is also a food whose taste is for some people too thin and whose texture is too soft.
それにパルミジャーノ・レジャーノをかけることで深い味とじゃりじゃりとした食感のある食べやすい一品に仕上げました!
So I put added parmigiano reggiano so it would have deeper teste and good texture.
さらにわさびドレッシングをかけて、全体的にクリーミーな味をぴりっと引き締めました。
I also spread wasabi dressing and added a little spiciness to the thoroughly creamy tasting salad.


薄味の食材が多い日本食にとって、パルミジャーノ・レジャーノはまさに、魔法の粉なのです!!
For Japanese diet with a lot of bland foods, parmigiano reggiano is like magical powder!!!


いかがでしょう?チーズって意外と日本食でも大活躍しそうじゃないですか??
So what do you think? Doesn't cheese sound very useful for Japanese food??
ということで、最後に今回紹介したパルミジャーノ・レジャーノのほかにも、海外の本格派チーズがネットで手軽に買えちゃうサイトをご紹介。
I want to end my today's post with introducing to you a website where you can easily purchase quality cheese from abroad.
オーダーチーズ・ドットコム
Order Cheese.com
チーズ初心者さんから愛好家までそれぞれのニーズにあったにオススメの質の高いチーズを提供してくれて、チーズを使ったレシピも満載の、オススメのサイトです!ぜひ見てみてください。
I recommend this website because it provides everyone with cheese that suits their own different needs, and also introduces to you various cheese recipes. So please check it out!!
プロフィール About the auther
  • プロフィール画像
  • ニックネーム:おまめひめ
  • 性別:女性
  • 誕生日:1990年2月21日
  • 血液型:O型
  • 現住所:東京都
  • 職業:大学生・大学院生
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「一日一納豆ごはん」がモットーの無類の納豆好き女子大生。
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