ホームペジのアドレス変更

September 28 [Wed], 2016, 16:42
Nifty の都合により 下記アドレスの変更になりました。
(2016年 8月より)

http://tmpb.music.coocan.jp/tone/tonecreate.htm

2015年 今年の梅の花

February 28 [Sat], 2015, 18:00
久々に書いています。
ちゅうりん庵前の梅の花が、2月27日に、
前日までは何の兆しも無かったにもかかわらず
開花してきました。
28日現在3分咲きでしょうか。
あちこち春が訪れてきています。
ちゅうりん庵訪問時に見上げて見てください。
春です!


ありがたいことば

July 31 [Wed], 2013, 0:18

ありがたい・・・・・・・










ちゅうりん庵横に家の工事がはじまります。

June 28 [Fri], 2013, 0:43
6月23日に、妹尾さんの個展が盛況のうちに
終了しました。妹尾さんの奮闘が実りました。
妹尾さんお疲れ様でした。

ちゅうりん庵で展示会は、今回で3回目になりますが、
今回も大勢の人の訪問を受け、新たな出会がたくさん
ありました。

ちゅうりん庵を楽しんでくれる人が一人でも多くなるこ
とは嬉しいものです。




 ところで、今週工務店の人から、隣の土地にいよいよ
建築工事が始まると連絡を受けました。
6月27日から来年の1月頃までとの事です。
工事が始まると、これまでとは違い、車の出入り・工事
音等違った環境になると想定されます。
ちゅうりん庵のまわりが、どのようになるかわかりません
が、今が見納めかもしれません。

    【こちら側です】




ちゅうりん庵と紫陽花と梅

June 20 [Thu], 2013, 0:48


 先週から、本格的な梅雨入り。
ますます、紫陽花が美しく咲き乱れています。
雨の日が、こんなに美しいなんて。
雨の日は雨の日で素敵な事なんだ!としりました。



その上にある梅木は6月上旬から、成熟した梅が一日
2〜3個づつ落下し始め、取り時を見計らっていました。
幸いな事に梅干し大好きの増田さんに手伝いって頂き
収穫することができました。
 ↓満面のえがおの増田さんです。



落下して割れた梅、無事傘でチャッチした梅
それぞれ半分。割れた梅は、梅ジュースに、
無傷の梅は梅干しの仕込みに入りました。



今度、ちゅうりん庵にいらしたら、一緒に収穫を祝いをしましょう。
 
それにしても、梅の花の満開は今から3ケ月前。
梅は、見て良し、食べて良しです。







ちゅうりん庵 半年前(Half a year ago in CHURINAN )

June 05 [Wed], 2013, 22:28

 先日、いつもの様に、自宅からちゅうりん庵へ向かいました。
読売ランドへ向かう遊歩道を歩きます。
途中、藤棚の美しい休憩場「健康の森」で、
おにぎりと缶ビールで昼食を済ませます。
自然あふれる多摩美の森に囲まれ、粗末な食事が
本当に美味しくなるのです。
そして、こんな美味しい昼食を取れる今が、
幸せであると思うのです

The other day we went to CHURINAN from my house as usual.
We walked along the path toward YOMIURI land.
En route, we had a lunch in the rest place. It called '' KENKOU NO MORI''.
There were beautiful wisteria trellis! We had a beer and rise ball there!
When we were surrounded by so much natural beauty,
our a meager meal became delicious!
We are very happy now , because we could take a wonderful lunch as always!

 

             


 昼食を済ませ、ちゅうりん庵へ向かう道すがら
トラストの会のSさん自宅前を通りすぎようとすると、
偶然Sさんと出逢いました
いきなり
「今年は、時が早く過ぎてしまう。
もう、今年の半分が過ぎてしまった。
今年が早く感じるのは、気候のせいだと、僕は思う」
と力説していました。

今年が早く過ぎる原因が、「気候」であるか不明ですが、
ふと気が付くと、確かにもう半年が過ぎようとしてます。

半年前。ちゅうりん庵の冬の雪景色から
現在の梅雨に咲く紫陽花まで、
四季折々の景観が頭をよぎりました。
確かに早いと、しみじみ感じながら
ちゅうりん庵へ向かいました。

う〜ん。半年前の、ちゅうりん庵の雪景色。
想像以上に幻想的な、神秘的な、夢幻的な、
夢のようなちゅうりん庵の雪模様は初体験。
半年前でした。
写真で伝わるでしょうか!!あの感動が!
After taking a lunch, we went to CHURINAN.
On his way to there, we met Mr. S who belongs to The Association of National Trusts in Japan.
Suddenly, he said "Time seems to pass by fast in this year, It has already been six months.
I think that we feel like time passes by faster this year because of weather."

We are not sure that we feel like time passes by faster this year because of weather.
But we become aware that it has already been six months.


Half a year ago! We reminded of CHURINAN's winter view
to spring view that is different views seasonally.
We thought he is not completely wrong.

Umm...It was so amazing a snow scene around CHURINAN half a year ago!
It was fantastic, mysterious, cloudland snow scene!
We couldn't have imagined like this beautiful view until we saw it.
It was first time to see a snow scene around CHURINAN.
It is so hard to convey with a picture how wonderful a snow scene was!
Can you imagine?










ちゅうりん庵 徒然 (CHURINAN tsurezure )

June 02 [Sun], 2013, 23:06
@ちゅうりん庵へ向かう坂道は、今紫陽花が咲きはじめています
見ごろは、もう少し先かと思いますが、
美しい紫陽花がいつも私たちを出迎えてくれます。
日々、変化している紫陽花もなかなかなものです。
ちゅうり庵に訪れた時には是非堪能してみてください。
写真とは違った模様に変化していると思いますが・・・

The hydrangeas seemed to start blooming the slope toward CHURINAN now!
The best time to view the hydrangeas blossom are a little later.
But the beautiful hydrangeas always are welcomed us.
We like to see that they change from day to day.
When you have chance to come here, please enjoy looking at the hydrangeas!
It may be different from the following picture.






Aメディアあさおのタウン誌にちゅうりん庵が掲載されました
6月1日にふら〜と散策にいらした方に見せていただきました。
タウン誌に掲載されたお店を探して、散策に出たとのこと。
5月上旬に取材に来ていただいたのですが、何を掲載されたか
わかりませんでした。やっと目にすることができました。
取材の時に、ちゅうりん庵はどの角度から撮ったらよいかと、
記者の方が悩んでいました。このアングルで撮った写真が
載ってました。やはりいい目をお持ちです。
確かにこのアングル、いいかもしれません。


CHURINAN appear in the June issue of Town magazine!
The customer who saw this magazine came to CHURINAN on 1st of June.
He showed me this article. The reporter interviewed us in the middle of May.
But we didn't know how they wrote about us until at that time. So we could know now!
The reporter dithered what angle is the best shot. They chose the following picture.
It is very discerning of them to choose it!




B 5月31日に亀田農園から、またまた旬の食材を頂きました
  そら豆2種、ズッキーニ2種、新玉ねぎ2種
  旬の食材から、体と心にエネルギーを頂いています。

We got seasonal vegetables from Kameda farm on 31st of May,
Two kind of broad beans, two kind of zucchini(courgette), two kind of onions.
We've got energy from these vegetables to our body and mind.




TAMA塩麹つくる!!

June 01 [Sat], 2013, 11:31
 

はじめて塩麹つくりました。「en」の方々は、さすがプロ!
手際もよく、いらした方々の質問には、学問的にうらずけされた
回答のしかたで、素人の私にもよく理解できました。
材料は、きちんと準備され、スピーディーに時間内に楽しむよう
タイムスケジュールどおり、ちゃんちゃんと楽しく進みました。
私は、用意された塩の袋があかなくて!!
テーブル、自分のエプロンにかけてしまった!!
写真のお料理は、すべて麹をつかった昼ランチ。
簡単で、自然な甘さがたまらないすべて麹の甘さ。
醤油麹の生野菜をつけたのが、美味しかった!!麹最高!!
ちゅうりん庵の野菜スティックのみそがわりにしたい
今度は、旬の野菜の料理だそうで。
着物着付け教室もできるんだって!!
皆さんも何か学びたいことがありましたら、
私に言ってみてくださいね

Made Shiokouji (*saltedted rice malt) !!

I made Shiokouji today! It was first time for me to make it. The group of "en", they are professional of making Shiokoji. They held a workshop on it. Their explanations were easy to understand for us. They really did it very well. We had a great time at workshop.
For me at that time, I couldn't open the bag of salt,,,,,,I spilled salt on the table and my apron .

The following all photo of the food were used a Shiokoji. It was absolutely scrumptious!!
yummy!! yummy!! Awesome!! .

Their next workshop topic is "seasonal vegetable cuisine".
And they can also teach how to dress the Kimono!!

Let me know if you would like to learn something.


*Shiokouji, or salted rice malt, has become a popular seasoning over the last couple of years. Shiokouji is made by mixing rice malt, salt and water and letting them ferment for about a week or so. Until recently, shiokouji had mainly been used at home for making tsukemono, or Japanese pickles. Then in 2011, shiokouji began to appear in the media as a great seasoning that can be used for everyday cooking.









「ちゅうりん庵」 公式ホームページ

March 28 [Wed], 2012, 1:47
「ちゅうりん庵」の公式ホームページを作成しました。
まだまだですが、こちらも、ご利用ください。


http://homepage3.nifty.com/tmpb/tone/tonecreate.htm

ブログをはじめました。

March 27 [Tue], 2012, 3:11
テスト的にブログをはじめます。

3月31日は 河野さんのチャリティコンサートです。
パンフを添付します。

プロフィール
  • プロフィール画像
  • アイコン画像 ニックネーム:トーンクリエイト
読者になる
2016年09月
« 前の月  |  次の月 »
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
最新コメント
ヤプミー!一覧
読者になる
P R
カテゴリアーカイブ
https://yaplog.jp/tonecreate/index1_0.rdf