カネロニ/マニコッティ イタリアン/ Canelloni. Manicotti Italian

February 06 [Sun], 2011, 15:07


カネロニ/マニコッティ イタリアン/ Canelloni. Manicotti Italian
[ジャンル]
イタリアン
[難易度]
★★☆☆☆
[調理時間]
150分
[[ 材料と分量 ]]・・・5人(各2個)
  • クレープ 
  • 1/2カップ
  • 牛乳
  • 1カップ
  • 卵(大)
  • 2
  • マーガリン又はバター(溶かした)
  • 2テーブル・スプーン
  • 小麦粉
  • 1-1/2カップ
  • 少々
  • 中身
  • リコッタ・チーズ(自分で作れます。)
  • 450g
  • モッツァレラチーズ(ブロック状の物でもOK)
  • 削った物 1 少カップ
  • パルメジャン・チーズ
  • 1/4 カップ
  • ガーリック
  • 1片
  • イタリアン・パセリ(新鮮な物)
  • 2テーブル・スプーン
  • バジル(新鮮な物)
  • 1テーブル・スプーン
  • 卵(大)
  • 2
  • ソース
  • トマト缶(大)
  • 1
  • イタリアン・ソーセージ(好み)
  • 3本(250g)
  • ガーリック
  • 1片
  • エクストラ・ヴァージンオイル
  • 2テーブル・スプーン
  • バジル(新鮮な物)
  • 2テーブル・スプーン
  • 少々
  • ブラック・ペッパ(グラインド)
  • 少々
  • パルメジャン・チーズ
  • 1 カップ
[[ 手順 ]]

下準備

作り方

1 ) クレープの作り方

牛乳と水を少し温める。
マーガリン以外の材料をミキサーに入れる。
マーガリンは、クレープを焼くときに少し使うので、その分を省いてミキサーに入れる。
ミキサーでよく中身を混ぜ、全てがまとまったらOK

2 ) ミキサーでよく中身を混ぜ、全てがまとまったらOK
中を細目に確認する。

3 ) 小さめのフライパンにマーガリンを塗、上で作ったミックスを両面焼いていく。最初は強火、落ち着いたら中火。
焼けるだけ、焼きましょう。多分10−12枚焼けるでしょう。

4 ) 中身の作り方

イタリアン・パセリとバジルを切り、モッツァレラ・チーズをクレイドし、卵を溶きます。

5 ) 全てを一緒に入れて、フォークなどで混ぜ合わせる。

6 ) 均等に混ざったら、片面に寄せて乾燥しないように保管。

7 ) ソースの作り方

ソーセージの皮をナイフで縦に切り、中の肉を取り出す。 玉ねぎ・ガーリックをミジン切りにする。


8 ) 鍋を温め、オリーブ・オイルを敷玉ねぎとガーリックを炒め、玉ねぎをブラウンになったら肉を入れます。 ここで少し肉を炒め、少し焦げ付きが出たら白ワインを入れる。 

9 ) 落ち着いたら、トマト缶を入れ塩・コショウをする。
ここでお好みのシーズニングを入れてもOK
定期的にかき混ぜながら20−30分煮込む。

10 ) 煮込んでいる間にクレープを作ります。
端にリコッタ・チーズを沢山盛巻きます。
合わせが一番下になるようにすると、失敗しません。

ディッシュの一番下に、トマトソースを最初に敷きます。
その上にクレープを乗せて入った方がくっつきにくいです。

11 ) 参考写真を載せて置きます。

クレープをベイキング・ディッシュに入れていきます。

12 ) 参考写真

13 ) 参考写真

残りのトマトソースを全てかけ、最後にパルメジャン・チーズを上に乗せ、375Fのオーブンで最初は蓋をしないで35−40分ベイク。



14 ) 出来上がったら、10分くらい置いた方が味が整っています。

15 ) こんな感じです。



Crepes:

Ingredients

1/2cup water
1 cup milk
2 large eggs
2 tablespoons melted butter, plus extra for greasing the pan
1 -1/2 cup flour
Pinch salt

1. In a blender container, blend the water, milk,
eggs and butter. Add the flour and salt, blend until smooth and free of lumps.
Pour into a bowl and allow the batter to rest an hour.

2. Heat an 8"non-stick skillet to medium heat. Have waiting melted butter and a pastry brush.
Brush a light coat of butter over the surface and when hot, with a ladle, pour in 2-3 tablespoons of batter.
Quickly and carefully tilt the pan in a rotating motion until the batter forms a thin, round layer in the pan.
Let cook, 30 seconds or more until the bottom is set and starting to color.
Lift a set edge with a fork or small offset spatula and flip the crepe over,
cooking a bit longer until the bottom side is set(will be a bit shiny in places).
Remove to a plate. Lightly grease the pan, and repeat the process,
continuing until all of the batter has been used, you should have around 10-12 crepes.

Filling:

Ingredients

450g(1lbs) whole milk ricotta
1 heaping cup grated mozzarella or any white cheese
1/4cup finely grated pecorino or parmesan cheese
1clove garlic, minced or pressed
2 tablespoons minced italian parsley
1tablespoon chopped basil
2 large eggs

1. Combine all of the ingredients well in a bowl.



Sauce:

Ingredients

1 large can of pureed tomatoes
1/2lbs sweet italian sausage, bulk, or squeezed from casing
1clove garlic, pressed
2tablespoons extra virgin olive oil
1/2salt
Few grindings black pepper
Pinch sugar(optional)
2tablespoons chopped basil
1 cup grated parmesan cheese

1. Preheat a pot over medium. Glaze with olive oil and saute the sausage, turning and crumbling until no longer pink
and beginning to brown.
Heat a sauce pan to medium. Add the olive oil, Add the garlic and sausage, stirring and cooking until fragrant and sausage is
no longer pink and beginning to brown.
Add the pureed tomatoes, a pinch of salt and some grinding of pepper. Bring to a low boil and reduce heat to a simmer,
cooking until thick and flavorful, 20-30minutes.
Taste and decide whether you would like to add the optional sugar for sweetness.
Check for salt. Allow sauce to cool at least 10 minutes.

To assemble and Bake:

1. Preheat the oven to 375ºF. Lightly grease and Pyrex or other non-metallic baking dish. Ladle some sauce onto the bottom of the dish, enough to cover.
2. Assemble the manicott. Shinier side up,(the second side cooked), scoop a thick line (approx 2 tablespoons), of filling along the center of each crepe, and roll wrapper around filling.
Filling should extend to the ends. Line up filled manicotti in the sauce-covered dish. Snuggle them together- 10will fill the dish perfectly. Pour over the remaining sauce and sprinkle with the parmesan cheese and sprinkle with a little more chopped basil.

3. Make sure it's uncovered, 35-40 minutes until hot and bubbling.
Place under a high broiler a couple of minutes to if you desire to further brown the cheese.
Let rest 10 minutes before serving.
P R
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